Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για ναζιστικές και ρατσιστικές «εγκληματικές οργανώσεις»

Την διερεύνηση πιθανής τέλεσης αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα θα διερευνήσει η Δικαιοσύνη σε σχέση με τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη με επίκεντρο τα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης.

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι, προκαταρκτική εξέταση για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια και τους ξυλοδαρμούς στη Θεσσαλονίκη, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Άγγελος Καμηλάρης.

Στην παραγγελία ζητείται να διερευνηθούν, πέραν των ήδη ανοικτών δικαστικών ερευνών, σοβαρότερα αδικήματα, όπως αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, με ναζιστικά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Έχει προηγηθεί προ δύο ημερών παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προς τους εισαγγελείς Αθηνών και Θεσσαλονίκης για συνολική διερεύνηση αυτών των επεισοδίων και να διακριβωθεί η τέλεση τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αδικημάτων, όπως είναι η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης κ.ά.

Σημειώνεται ότι οι μέχρι τώρα σχηματισθείσες δικογραφίες για τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης αφορούν πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις όπως διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, οπλοφορία κ.ά.

Ο κ. Πλιώτας ανέφερε ότι μπορεί ήδη η Δικαιοσύνη να έχει παρέμβει για τα συγκεκριμένα περιστατικά, αλλά την ίδια ώρα υπάρχει «έδαφος και αφορμή» για περαιτέρω «δικονομική παρέμβαση, προς το σκοπό ελέγχου διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιοποίνων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις».

Τα παραπάνω έρχονται λίγες ώρες μετά την μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο, ενώ το θέμα της ανασύστασης των φασιστικών ταγμάτων εφόδου έχει φέρει ήδη στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι χρυσαυγίτες ωστόσο εμφανίζονται απτόητοι στη Θεσσαλονίκη, όπου το απόγευμα επιδιώκουν «φιέστα» κοντά στα Δικαστήρια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί